Інформація про щеплення

Повномасштабна війна змінила плани та пріоритети дошкільнят, їх батьків. Першочерговим для усіх нас став порятунок від фізичної небезпеки. Разом з тим, крім безпосередніх наслідків військових дій, війна завжди несе за собою високий ризик спалахів інфекційних хвороб. Для України ця загроза є ще більш значущою, зважаючи на недостатні рівні охоплення профілактичними щепленнями. Та як наслідок – накопичення прошарку серед тих, хто або ж не отримав обов’язкові щеплення, або ж пропустив їх.

Станом на кінець 2021 року, охоплення рутинними щепленнями в Україні були нижчими за рекомендовані 95%, зокрема, охоплення вакциною від дифтерії та правця в 6 років було 69,9%, а охоплення поліомієлітною вакциною серед дітей 6 років було 78,4%.

В умовах воєнного стану вакцинація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити дітей та дорослих від тяжких захворювань та їхніх наслідків.
Згідно статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» діти, які не отримали профілактичних щеплень не через медичні протипоказання, не мають права відвідувати дитячі колективи.

«Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу, що під час війни збільшується ризик поширення інфекційних хвороб. Тому просимо вас перевірити карту щеплень ваших дітей, і у разі відсутності будь-якого щеплення надолужити вакцинацію якнайшвидше.
Щоб отримати щеплення, зверніться до свого сімейного лікаря або в будь-яку амбулаторію первинної медичної допомоги.
Якщо ви перебуваєте за кордоном, зверніться до найближчого медичного закладу, де можна отримати щеплення (вакцину від COVID-19 також можна отримати у Центрах вакцинації). Обов’язково отримати відомості про це щеплення (наприклад, паперовий варіант з печаткою, підписом лікаря, серією, номером вакцини, датою й часом введення, тощо).
Подбайте про здоров’я своїх дітей»!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *