ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

18 травня заклад дошкільної освіти №23 «Чипполіно» м. Сміли Черкаської обл. підтримав Всеукраїнське свято – «День вишиванки», яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об’єднати українців навколо спільного символу – вишиванки.

Цього дня весь заклад замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

В акції взяли участь не лише дошкільнята, а й усі працівники закладу. Педагоги молодших і середніх груп глибше ознайомили дітей з історією вишивки, її магічною силою, оберегом для людини. Діти старших груп провели флеш-моби, дефіле, конкурси тощо. Діти дошкільних груп тішилися гарними вишиваночками та з великим задоволенням витанцьовували під українську запальну музику. Працівники закладу разом із дітьми організували масову фотосесію у вишиванках, приурочену до Дня вишиванки.

Свято вишиванки набуває особливого змісту, адже демонструє, що українці незламні духом, на своїй даній Богом землі готові захищати свою країну, культуру та історію.

Вишиванка єднає українців!

Вишиванка – наш генетичний код!

#День_вишиванки_2023

#Вишиванка_духовна_броня_України

https://www.facebook.com/groups/314683179446203/permalink/1324874155093762/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *