Загартування

Пріоритетним завданням у плані роботи ДНЗ №23 «Чипполіно» є створення умов для ефективного оздоровлення дітей шляхом упровадження сучасних освітніх технологій збереження й формування здоров’я. У нашому закладі триває міський фестиваль “Гармонія руху”.
У фізичному розвитку дітей дошкільний заклад орієнтується на об’єднання зусиль педагогів і сім’ї щодо охорони життя, збереження й зміцнення дитячого здоров’я, підвищення опірності організму негативним факторам зовнішнього середовища, формування у дітей системи уявлень про власний організм, здоровий спосіб життя, засоби ефективного впливу на стан здоров’я й фізичного розвитку.
Одним з елементів оздоровлення є “Доріжка здоров’я”.
Доріжка здоров’я представляє собою свого роду масажний килимок, наповнений різноманітними природними матеріалами (пісок, галька, шишки, кора хвої, і т.ін.), при ходьбі по яким здійснюється масаж стопи дитини, яка, як відомо, включає величезну кількість нервових закінчень. Це не тільки простий масаж, а й оздоровчий ефект – наприклад, як профілактика плоскостопості.
Сама доріжка та її елементи приносить величезне задоволення дітям. А прогулянки по такій доріжці дарують їм здоров’я та цікаве грайливе проведення часу в дитячому садку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *